Gurmanska proja

Gurmanska proja

Proju volim na sve moguće načine jer je fina, brza i jednostavna za pripremu a sa dodacima se možete igrati bez straha da ćete pogrešiti jer u obzir dolazi bukvalno bilo šta što nađete u frižideru. Ja sam ovaj put iskombinovala sastojke od kojih će svakom pravom gurmanu poteći voda na usta – ajvar, kulen, trapist sir i kiseli krastavčići. Kako vam zvuči? 😉

Ovu proju možete ispeći i u plehu ako vam je tako zgodnije, a da li ćete je praviti za doručak, ručak ili večeru – odlučite sami. Obzirom da je ovo ipak prava kalorijska bomba, ja bih vam savetovala da je poručkate za doručak ili ručak, jer za večeru ja ipak više preferiram neki malo laganiji obrok. 🙂

Za još pikantniji ukus, koristite ljuti ajvar kao što sam ja, mada možete i blagi. Još ako je domaći – milina! Sem odličnog ukusa, ajvar daje i zanimljivu crvenkastu boju ovim projicama. Probajte pa mi javite vaše utiske! 😉

Gurmanska proja

Sastojci

  • 3 jaja
  • 2 kašičice soli
  • 350 ml kisele vode
  • 100 g ulja
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 85 g kukuruznog griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ljutog ajvara
  • 65 g kulena
  • 100 g trapist sira
  • 3 kisela krastavčića

Još:

  • susam za posipanje

 

Priprema

Najpre sjedinite suve sastojke u jednoj posudi: obe vrste brašna, kukuruzni griz i prašak za pecivo. U drugoj posudi kratko izmiksajte jaja sa solju, dodajte kiselu vodu i ulje, izmešajte pa dodajte mešavinu suvih sastojaka, a potom i ajvar i sve dobro izmiksajte.

Na samom kraju ubacite kulen iseckan na sitne kockice, rendani trapist sir i kisele krastavčiće iseckane na kockice. Sve dobro izmešajte kašikom i smesu rasporedite u kalup za mafine koji ste prethodno obložili papirnim korpicama. Možete ga i nauljiti ako nemate papirne korpice. Trebaće vam dva kalupa. Ja sam dobila tačno 24 projice.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 30 minuta.

Proja je najbolja još topla a poslužite je uz šolju jogurta.

Prijatno! 🙂

Ideja za recept je odavde, ali sam ga ja malo izmenila prema svojim potrebama.

Nove recepte možete pratiti putem mejla, fb stranice i instagrama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.