Musaka sa mlevenim mesom

musaka sa mlevenim mesom

Musaka se može pripremiti na razno-razne načine, a ovako je priprema moja mama. A sve što ona pravi je zaista vrhunski i bez mane. 🙂

Sastojci ove musake su krompir, mleveno meso, jaja, paprika, rendani trapist sir… Mene čak malo podseća i na lazanje. Pa ako volite ovakva jela, sigurna sam da će vam se dopasti. 🙂

Sastojci

  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1 veći crni luk
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike vegete
  • 1 kašika bibera
  • 1 šaka svežeg peršunovog lista
  • 1 dcl vode
  • 1200 – 1500 g krompira
  • 1 kašičica soli
  • 4 velike crvene paprike

Za preliv:

  • 5 jaja
  • 1 kisela pavlaka (180 ml)
  • 1 dcl mleka
  • 1 kašičica vegete
  • biber po ukusu

Za posipanje:

  • 100 g trapist sira

 

Priprema

Iseckajte crni luk, dodajte ulje, mleveno meso, vegetu, biber i dinstajte na srednjoj vatri uz mešanje oko pola sata. Potom nalijte vodu i dinstajte dalje dok voda ne ispari, jos oko pola sata. Na kraju dodajte iseckan svež peršunov list i dobro promešajte. Dinstano meso skinite s vatre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s